Auger runs continuosly.

Savagesickk

New member
Joined
May 18, 2020
Messages
2
Reaction score
1
Points
1
Location
Mardi, NSW
Hi All,

I picked up this pellet smoker second hand as it was returned with an Auger problem.
As soon as power is connected the Auger starts running. Doesn't matter what setting the dial is on, it just starts running.
I have pulled the wires apart and put them back together as per wiring diagram and still just keeps running.

Please if anyone has a solution to this problem or can point me in the right direction to find help I would be very happy. Really want to start cooking on this smoker.
 

Merc4183

New member
Joined
May 27, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
1
Location
florida
I see nobody has responded to you issue. I am having the same problem. Did you ever find out what was causing it?
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3

Savagesickk

New member
Joined
May 18, 2020
Messages
2
Reaction score
1
Points
1
Location
Mardi, NSW
Hey @Merc4183 After speaking with pitboss for the 3rd time, they suggested that the problem could be the control panel. So I have ordered a new control panel and a new auger motor which should be arriving in the next fortnight. I will install the new parts and see if that fixes it.
I will post here with the answer
 

Clyde

New member
Joined
Aug 20, 2020
Messages
16
Reaction score
2
Points
3
Location
Oklahoma
Did you ever figure out the problem I’m having the same issue
 

DaveXDm9

Moderator
Staff member
Joined
May 11, 2020
Messages
517
Reaction score
175
Points
43
Location
Tennessee
Hey @Merc4183 After speaking with pitboss for the 3rd time, they suggested that the problem could be the control panel. So I have ordered a new control panel and a new auger motor which should be arriving in the next fortnight. I will install the new parts and see if that fixes it.
I will post here with the answer
If it second hand I beleive you have a bad controller. I would make sure that the auger motor you bought is a 2 rpm not a 1.6 rpm.
 
Top