Lowes PB1100PSC2 Combo side burner issues.

Rrxx90

New member
Joined
Jan 17, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
Hello all, just bought my first Pit Boss decided to go with the combo pellet/gas they sell at Lowes. I of course decided to assemble it myself, because in the words of Ron Swanson "I know more than you", currently doing my burn off right now, however, I am a little concerned with the side burner connection though. It doesn't seem that the valve stem goes into the burner stem very far (see attached picture, I don't think there should be a visible gap between the valve stem and the burner stem?) - I turned on my cylinder and opened the burner valve to test it and I instantly smelled too much gas. I have tried to flex it and push the valve stem deeper into the burner stem but I cant gain any ground. Maybe I am being over paranoid but it would reassure me if I could get some feed back and possibly some images of your connections? The manual they include and the internet are severely lacking in information on this particular model as I think this is a newer model.

Any insight would be appreciated, thanks!
 

Attachments

  • IMG_20210117_110559011[414].jpg
    IMG_20210117_110559011[414].jpg
    189.4 KB · Views: 42

Stevestikihut

New member
Joined
Jan 17, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Location
Malibu CA
I just bought mine yesterday, a tough build! From your picture, it’s the same as mine, I tested it and it works okay.
what wasn’t okay...I did a “First start burn off” when I was done, I turned off the unit, the cooldown light came on, fine. About a half hour later, I saw thick smoke coming from the hopper, I ran out and the flames were in the hopper, it burned off the paint from the top and inside or the hopper, I had to pour water onto the pellets to put it out, smothering it didn’t work. I put in a “Case” with Pitboss but that doesn’t help today...
 

Rrxx90

New member
Joined
Jan 17, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
I just bought mine yesterday, a tough build! From your picture, it’s the same as mine, I tested it and it works okay.
what wasn’t okay...I did a “First start burn off” when I was done, I turned off the unit, the cooldown light came on, fine. About a half hour later, I saw thick smoke coming from the hopper, I ran out and the flames were in the hopper, it burned off the paint from the top and inside or the hopper, I had to pour water onto the pellets to put it out, smothering it didn’t work. I put in a “Case” with Pitboss but that doesn’t help today...
I havent burned off my pellet side yet but I will let you know if mine has a similar issue...I also noticed a few dings on the shelf and am starting to wonder if my main barrel structure isnt warped...Going to reach out to PB about my side burner
 

Rrxx90

New member
Joined
Jan 17, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
No, that connection doesn’t look right to me and you should never smell gas at all. That’s a hazard just waiting to happen. In the picture you posted, I see a set screw that perhaps can be loosened and adjusted so that the connections can be properly secured. There should never be a gap or space with any kind of connections dealing with gas. If the Set-Screw adjustment doesn’t solve the problem, then I would reach out to Pit Boss Customer Service for assistance. Good luck.

Pellet Pro Austin XL and a few more mods... In SoCal and Always... Semper Fi
Thanks for the insight, a whole lot of red flags straight out of the box... not to mention the utter lack of detail in the manual. Hopefully this is a simple fix like you mentioned with the set screw I would really like for my first impression of the company to not be spoiled on this
 

mcwconsulting

New member
Joined
Apr 8, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Location
Phoenix
I just bought mine yesterday, a tough build! From your picture, it’s the same as mine, I tested it and it works okay.
what wasn’t okay...I did a “First start burn off” when I was done, I turned off the unit, the cooldown light came on, fine. About a half hour later, I saw thick smoke coming from the hopper, I ran out and the flames were in the hopper, it burned off the paint from the top and inside or the hopper, I had to pour water onto the pellets to put it out, smothering it didn’t work. I put in a “Case” with Pitboss but that doesn’t help today...
Does this look familiar? I opened a case with PitBoss this morning, did you get resolution to your case?
 

Attachments

  • IMG_6982.jpg
    IMG_6982.jpg
    104.1 KB · Views: 11

Latest Discussions

Top