600 Degrees on Smoke setting

Ry@n

New member
Joined
Jul 19, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Points
1
Location
Colorado
I recently got the Tailgater and went through the initial seasoning step and the temperature would fluctuate +/- 150 F during the burn off. I thought that was odd, but since I was at a high temperature figured it would be more accurate at lower temperatures.

Same large swing in temperature at a setpoint of 225 - ranges from 165 all the way to 400 and never seems to settle down.

Most concerning, the smoke setting with P4 lead to a temperature of 600! Anyone have any suggestions? I have already gone through and cleaned the pot, but that didn't fix it.
 

MikeInFla

Moderator
Staff member
Joined
Apr 24, 2020
Messages
475
Reaction score
109
Points
43
Location
Panama City, FL
Sounds like a bad internal probe. First check to make sure pellets aren't continuously feeding. If the auger doesn't stop feeding pellets it's a wiring issue. If it runs then shuts off then runs again it is operating normally and probably your internal probe.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3

Ry@n

New member
Joined
Jul 19, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Points
1
Location
Colorado
Auger runs fine, I went and checked it. I cleaned the probe so I will test it and see if the probe just needed some cleaning.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #4

Ry@n

New member
Joined
Jul 19, 2020
Messages
3
Reaction score
1
Points
1
Location
Colorado
Seems to be running fine, I guess the temp probe just needed to be cleaned. Thanks!
 
Top