HEr error code on my PB700

Madsen

New member
Joined
Jun 22, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
Location
Ketchikan
I started my PB tonight to cook for a crowd and before it started to smoke, about 3 minutes after we started the grill, it shut off and gave the error code HEr. I grabbed my Manuel and there’s not that error code in the trouble shooting section. I called their support line about 4:15 and got a message that they close at 5. Both were pacific times. I pulled everything out. Removed the few smoldering pellets from pot and tried it again. Nothing happened. I unplugged it for 45 minutes and it finally ran for about half a second before the sane error code comes up. I can’t turn the power off unless I unplug it from power! It’s never plugged in unless I’m using the grill. Any tips or help would be greatly appreciated!
 

MikeInFla

Moderator
Staff member
Joined
Apr 24, 2020
Messages
498
Reaction score
115
Points
43
Location
Panama City, FL
I had that same code a couple of weeks ago. It means it got too hot. I also called and left my number. Tried four days in a row when I got home from work so I decided on the 5th day to call in the morning and leave a call back number and they called within the hour. They thought I might have a bad temp probe and are sending a new one but it looks to be on backorder and 6-8 weeks out.

I did fire it up several times on the smoke setting and every time I did it got above 500 degrees according to the temp on the controller. However this was a false reading as I could put my hand above the grates and it was not that hot. Finally I removed everything and watched pellets feed into the firepot and that was working just like it is supposed to as well so I suspected a bad temp probe. They said the same thing and will be sending a new one. Luckily I have 2 Pit Boss's so I am not entirely shutdown on my weekend smokes.

Try calling them early in the day. They seem to respond faster.
 
  • Thread Starter Thread Starter
  • #3

Madsen

New member
Joined
Jun 22, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Points
1
Location
Ketchikan
I had that same code a couple of weeks ago. It means it got too hot. I also called and left my number. Tried four days in a row when I got home from work so I decided on the 5th day to call in the morning and leave a call back number and they called within the hour. They thought I might have a bad temp probe and are sending a new one but it looks to be on backorder and 6-8 weeks out.

I did fire it up several times on the smoke setting and every time I did it got above 500 degrees according to the temp on the controller. However this was a false reading as I could put my hand above the grates and it was not that hot. Finally I removed everything and watched pellets feed into the firepot and that was working just like it is supposed to as well so I suspected a bad temp probe. They said the same thing and will be sending a new one. Luckily I have 2 Pit Boss's so I am not entirely shutdown on my weekend smokes.

Try calling them early in the day. They seem to respond faster.
Thank you for your suggestion. I did call early in the day. After a 30 minute hold time I left my phone number. They called back about 3 hours later while I was out of cell phone service so I’m trying them again! Wish me luck!
 

Latest Discussions

Top